Niin vain on taas viikko kulunu. Itsenäisyyspäivän juhlinta suju mukavasti. Linnanjuhlat näky netistä hieman ”pätkittäin”, ääni kuulu, mut kuva tökki. Se ei kuitenkaan haitannu seuraamista sen pahemmin. Juhlat vaikutti taas hienoilta ja vieraiden joukos näky kyrölääsiäki! Harmi vain, että liikaa kutsuttiin ja kiinnitettiin huomiota homo- ja lesbopareihin. Itsenäisyyspäivän vastaanotto pitäis mun mielestä olla erityisesti veteraaneille ja sellaisille ihmisille, jotka todella ovat edesauttaneet Suomen itsenäisyyttä. Mutta mitä tekee Tarja? Kutsuu Linnaan homoja ja muita ”turhia” vieraita veteraanien sijaan! Ja kaiken lisäksi näistä pareista kaikki ei edes kunnioitanu linnan etikettiä, kuten näkyy –> kuva! Melkein sais sakkoja antaa noille ”rouville”. Onneksi Tarja järjestää enää yhdet kemut ja sit on Saulin vuoro! :) Pukuloisto Linnanjuhlis oli mun mielestä tänä vuonna tosi mahtavaa! Mitäny Karita Mattila vähä sai suun loksahtamaan auki (ja meidän pikku näytöltä ei aluksi näkyny, et siinä puvus oli läpinäkyvä kangas pitämäs tanttua ylhäällä, ihmeteltiin kauan kuinka se voi pysyä ylhäällä). Mutta se niistä juhlista. Loppuun pitää viä mainita, et nää saksalaiset ei ymmärtäny meidän juhlimista. Yks kaveri oli kysyny Teemulta, et miks me juhlitaan meidän kotimaan Itsenäisyyspäivää, eihän me olla edes sodittu? What?! Uskomatonta! Mutta eipä oo saksalaisten pahemmin tarvinnu itsenäisyyttään puolustaa, niin ei kai tämä nuoriso ymmärrä sellaasista asioista mitää. Onneksi me ymmärretään ja kunnioitetaan :)

Tämä viiko on menny tosi nopiaa. Koulua ja kuntoilua, siinä tiivistetysti tämä viikko Itsenäisyyspäivän lisäksi. Säät on vaihdellu ihan älyttömästi! Joka toinen päivä on melkeen ollu lumi maas ja sitte son taas sulanu pois. Eli yhtä loskaa koko aika! Ärsyttävää! Ja vaikka täällä olis kuinka ”talvi”, niin loskakelit tuloo helposti, koska ei oo routaa. Onneksi pian pääsöö routaiseen Suomeen <3 Enää 10 yötä ! :)

Keskiviikkona otin ja lähdin joululahjaostoksille. Ostin paria lahjaa lukuun ottamatta kaikki kerralla! Huh mikä kantaminen. Ja millä mä saan ne Suomeen?! Onneksi ostin tarpeeksi ison ja nelipyöräisen Samsoniten syksyllä :) Torstaina meillä oli koululla FH-Partyt eli Fachhochschule-bileet. Kemut oli aika huonot, koska porukkaa oli liikaa ja meteli oli käsittämätön! Mutta yks hauska sattuma siä kävi. Mulle tuli juttelemaan yks poika, joka on samalla logistiikan kurssilla mun kans. Ollaan juteltu jo joskus ennemminkin ja se tietää, et oon Suomesta. Juteltiin siinä niitä näitä, enimmäkseen koulujuttuja ja sit se kysy, et voiko se udella jotain henkilökohtaista. Olin aika hämmentyny ja sanoin, et kait se voi. Se kerto, kuinka ne on muiden logistiikan kurssin poikien kans miettiny, et oonko mä kihlois tai naimisis. (Mulla nimittäin on sormus oikias nimettömäs ja saksalaiset pitää vihkisormusta oikias nimettömäs.) Totesin siihen hymys suin ja onnellisena, et olen kihloissa :) Se poika tuumas siihen, et ”Mä arvasin! Mut en kyllä kerro muille tästä!” Hah! :D Olkoot sitte kertomatta!

Sain muuten lisätietoa Sarahilta tästä kihlautumiskulttuurista Saksas. Kihlat siis ei oo yleisiä täällä, yleensä mennään vain naimisiin. Jos kuitenkin mennään kihloihin, on kihlasormus näyttävä ja siinä on kiviä ja vihkisormus on sitte taas joka basic eli ihan toisinpäin kuin Suomes! Ja tää on hauskin juttu: jos Saksas menöö kihloihin, pitää siitä ilmottaa johonkin virastoon ja allekirjottaa joku paperi (näin Sarah meinas, en oo ottanu sen tarkemmin selvää sitte). Uskomatonta! NIIN saksalaista! Taas jonotetaan virastoon ja allekirjotetaan lomakkeita, huoh.

***

Tänään tulee vuosi kuluneeksi siitä, kun Mamma nukkui pois. Aika on menny uskomattoman nopeesti. Muistan sen parjantain vielä kuin eilisen päivän… Ikävä ei kyllä oo hellittäny, eikä sen varmaan tarvikkaa. Onneksi on kauniit muistot, jotka ei häviä koskaan <3 Mamma eli pitkän ja hyvän elämän ja oli esimerkillisen nöyrä,ystävällinen ja huolehtivainen. Kumpa ittekki pystyis elämään samalla lailla. Tänään aion ostaa kaupungilta jonkun kauniin kynttilän ja polttaa sitä Mamman muistoksi. Ajattelin illalla käydä myös läheisellä hautausmaalla ja viedä sinne kynttilän. Huomenna mennään lähellä olevaan evankeliseen kirkkoon jumalanpalvelukseen. Oon miettiny sitä pitkin syksyä ja ajattelin, et nyt on hyvä ajankohta käydä saksalaises jumalanpalvelukses. Huomenna on myös monis Suomen kirkois Kauneimmat joululaulut, harmi etten pääse. Kaks vuotta sitte oltiin Jurvan kirkos laulamas ja silloin oli mukana myös Mamma.  Ja kuinka kirkkaalla ja kauniilla äänellä se vielä sillon laulo ”Maa on niin kaunis”.

Maa on niin kaunis,
kirkas Luojan taivas,
ihana on sielujen toiviotie.
Maailman kautta kuljemme laulain,
taivasta kohti matka vie.

Kiitävi aika,
vierähtävät vuodet,
miespolvet vaipuvat unholaan.
Kirkasna aina sielujen laulun
taivainen sointu säilyy vaan.

Enkelit ensin
paimenille lauloi,
sielusta sieluhun kaiku soi.
Kunnia Herran, maassa nyt rauha,
kun Jeesus meille armon toi!

 

Rakkaan Mamman muistolle, ikävöiden
Kirsi