Siinä muutamaan sanaan tiivistettynä viimmeiset kaks päivää! Hirviästi nähny, kokenu ja tehny uusia asioita. Ja on poka tullu käveltyä ainaki sata kilometriä! (Ja vielä korkokengillä pääosin mukulakivikaduilla!)

Eilinen alkoi bussimatkalla koululle. Otettiin vähä reippaasti aikaa matkustamiseen ja oltiin tuntia ennen koululla. Ei se mitää! Orientaatiosessiossa sai täytellä kaikennäköösiä papereita ja syntymäajan sai kirjoottaa varmaan kymmenen kertaa. Niitä kiinnosi myös aikaisempi koulutus eli kirjotin kylmästi papereihin, et "Palhojaisten ala-aste", "Isonkyrön yläaste" jne. Ne teköö noilla tiedoilla varmaan vaikka mitä!

ERASMUS-vaihto-oppilasjoukko on hyvin värikästä. Oppilaita on muun muassa Hollannista, Espanjasta, Ranskasta, Portugalista, Belgiasta, Slovakiasta ja jopa yks likka Jordaniasta (sillä on upeet hiukset!!). Ja espanjalaisia saa aina odottaa... :D Ulkomaalaisille tuottaa muute hirveitä vaikeuksia lausua "Kirsi". Oonkin siis tehny niiden elämästä helpompaa ja pyytäny sanomaan mua "Kipa":ksi, joka on niille huomattavasti helpompaa. Yks hollantilainen sitte heti hoksas, että sehän on sama ku juutalaisten miesten käyttämä päähine. No, ainakin mun nimi muistetaan ja osataa lausua :D

Kouluruokailu täälä oli aika shokki. Parilla eurolla saa tyyliin makkaran ja rasvas keitettyjä perunoita. Ei juotavaa, ei leipää, ei salaattia. Kaikesta pitää maksaa erikseen. Salaattipöytä on iso, mutta 100g maksaa noin 95snt eli suhteellisen kallista verrattuna muuhun ruokaan. Mutta eiköhän täälä ny hengis pysy! Ruoka on ainakin rasvaasta..

Mulla olis muuten liikeidea jollekkin: ravintola/ruokala Hochschulen lähelle. Täälä ei nimittäin oo ku yks ruokala ja kahvila koko koulus (?) ja pieni ruokakauppa 500m pääs. Huhu kertoo, että lähellä on kiinalainen ravintola, mutta sinne on matkaa noin 1km. Hochschulessa on kumminkin yli 4000 oppilasta. Miks helkkaris kukaa ei perusta toista ruokalaa tai edes pientä ravintolaa tähän lähelle?!?!

Papereiden täyttämisen jälkeen hankittiin opiskelijakortit, joilla saa maksettua ruuan, kopioinnin jne koulus. Täälä nimittäin ei raha kelpaa, vaan opiskelijakortille ladataan katetta ja sillä sitte maksellaa kaikki. Aika kätevä systeemi oikeastaan. Kävin kirjottamas myös vuokrasopimuksen (josta en ymmärtäny mitää) ja ilta vietettiin shoppailemalla Rosenheimin keskustas :)

Tänään oli myös aikaanen herätys. Päätettiin reippailla ja kävellä koululle. Kun päästiin koululle, lähdettiin bussilla takaasi keskustaan ja virastokierrokselle. Ensin pankkiin, johona taas allekirjoiteltiin sopimuksia ymmrtämättä juuri mitään. Mutta kait son pääasia, että saa tilin avattua... Siitä sitten sellaseen paikkaan, mihin en ikinä uskonu meneväni - maahanmuuttovirastoon!! Oon siis virallisesti Mamu. Voivoivoi.. Shokista selvittyä kävin aukaasemas prepaid-liittymän Vodafonella.

Ruokailun jälkeen kokoonnuttiin vähän pienemmällä porukalla opiskelija-asuntolan pihalle ja turistiin mukavia juomapelejä pelaillen. Erasmus-porukka tuntuu kyllä oikeen mukavalta ja sosiaaliselta :) Pienessä sievässä olikin sitte hyvä lähtiä shoppailemaan ja kiertelemään Rosenheimin kauppoja. Mukaan tarttui yhdet kengät ja paljon hyviä suunnitelmia... ;)

Jossain vaiheessa iltaa, kun shoppailu alkoi puuduttaa, menin muiden vaihtareiden kans istumaan iltaa paikalliseen meksikoilaiseen ravintolaan, jossa oli Happy Hour. :) Kaikki drinkit puoleen hintaan! Siinä se aika sitte vierähti.. Ja ruokaki oli älyttömän hyvää ja halpaa :)

Huomenna olis aikanen herätys ja tavaroiden pakkaminen edessä. Avaimet kämppään saadaan kympin aikoihin ja sitten alkaa siivous ja muutto-operaatio! Käydään yhdessä ostamas petivaatteet, pyyhkeet, lautaset jne. kaupungin laidalta, koska sielä on halvempaa. Illalla keskustassa on Night Shopping eli kaikki kaupat on auki klo 23 asti. KÄY! Lauantaina vuorossa Octoberfestit! :)

Kirjoottelen lisää, kun saan netin toimimaan opiskelijakämpäs. Voi kuulemma viedä aikaa. Mutta siihen asti:

Tschüs und Guten Nacht!