Kuus viikkoa Saksaa takana ja kuus edes ja sit ollaan taas Suomes! Yllättävän nopeeta menny aika! Joulun jälkeen tuun piipahtamaan tänne järjestelmällisyyden kehtoon viä kuukaudeksi ja sit pääseeki jälleen elämään normaalia elämää Suomeen rakkaiden kans :)

Mutta nyt ollaan täällä ja pitää nauttia tästä ajasta niin paljo kuin vain mahdollista! Viikolla käydään vähä koulus, mutta vapaa-aikaa jää kuitenkin aika ruhtinaallisesti. Päätin siis ostaa salijäsenyyden kolmeksi kuukaudeksi. Taisinki siitä jo mainita. Nyt oon sitte ihan hurahtanu. Siä menöö niin mahtavia tunteja, ettei niitä voi jättää välistä! Ja kun takaraivos huuteloo pieni nuukapiru, niin ei sitä kerran maksettua voi olla hyödyntämättä! Toisinaan tunneilla on tosi hauskaa, kun ohjaajat (luonnollisesi) puhuu saksaa ja antaa kaikki ohjeet saksaksi. Yleensä kannattaa kuitata kaikki neuvot nyökkäyksellä ja pirteällä hymyllä ja kattoa mitä muut tekee. :) Perusjutut kyllä jo ymmärtää, mutta suurin osa menee silti ohi. Mun juoksuharrastus on vähä jääny, ku yleensä koulun loppues alkaa jo hämärtää ja minen mielelläni mee tuanne pimiään yksin pomppimaan. Hyvä vaihtoehto on siis kuntoilla sisätiloissa!

Salilla ei oo viikonloppusin mitään ohjattuja tunteja, joten silloin pitää tehdä jotain muuta. Ja koska tänne ei tultu opiskelemaan vaan matkustelemaan, niin viikonloput on pyhitetty reissaamiselle! Tähän mennessä on siis käyty Nürnbergis, Salzburgis ja Münchenis pariin kertaan, Chiemsee järvi on nähty ja maaseutureittejä ajeltu ristiin rastiin. Nyt kun marraskuussa mulla on myös perjantait vapaita, päätettiin Heinin kans, että johonkin on lähdettävä! Pitkään pähkäiltiin, et mikä olis mukava kohde. Milano, Verona, Budapest, Würzburg, Innsbruck… Italia tuntui kalliilta, Budapestiin oli vähä liian pitkä junamatka (7h) viikonloppureissuun ja Innsbruck on liian lähellä, siälä voi käydä päivääseltään. Würzburg vaikutti mielenkiintoiselta ja oli sopivien junayhteyksien pääs. Päätettiin siis, että tulevana viikonloppuna pohjanmaan flikat vallottaa Würzburgin! :) Löydettiin edullinen hostelli ja matkat tuloo halvaksi Bayerticketillä. Loistavaa! :) Heini heitti ajatuksen Italian reissusta jo aiemmin ja en silloon oikein lämmenny ajatukselle, koska matkat olis tullu suht kalliiksi. Kerroin asiasta äiteelle ja se piti sellaasen käännytyspuheen, et siitä paikasta pistin Heinille viestiä, et mä lähden myös Italiaan. Äitihän on (jälleen) aivan oikias. Mulle ei tuu koskaan enää tällästä mahdollisuutta, et voisin näin edullisesti ja vapaasti reissata. Nyt pitää ottaa ilo irti koko tästä ajasta eikä ajatella kaikkea rahallisesti. TOTTA! Eli seuraavana viikonloppuna (19.-21.11.) Kipa ja Heini lähtee junalla kohti Veronaa ja Milanoa! :) Hostelli ja junaliput varattu/ostettu eli täältä tullaan! Tää on sitä normaalia opiskelijaelämää, eikös?

   

Kuvat: ylävasen Würzburg, yläoikee Verona ja alakuva on Milanosta.

Selailin tos kalenteria aikani kuluksi ja huomasin, et mulla on maksimissaan pari viikonloppua ”vapaana” ennen joululomalle lähtöä. Seuraavat kaks menee reissuis, 27.11. on Suomi-bileet (siis vähä suuremman luokan kekkerit joita järkkää joku opettaja) ja 5.12. mennään joulumarkkinoille Nürnbergiin. Ohjelmaa siis riittää! Ajattelin aloittaa joululahjaostokset ajois ja mennä huomenna vähä tutkailemaan Rosenheimin tarjontaa. Aivan ku mä en muka olis sitä viä tutkaillu! HAH! Huomenna on ohjelmassa myös leffailtaa likkaporukalla. Katotaan iki-ihana Ps. I Love You! Suosittelen kaikille! Ehkä maailman paras elokuva! Itkettää jo valmiiksi!

Palaas astialle viikonloppureissun jälkeen! :) Hauskaa loppuviikkoa kaikille!

Tsau!