Niinhän siinä kävi, että liika urheilu kostautui! Maanantaiaamuna oli aika huano olo ja nenä vuoti. Raahauduin kuitenkin kouluun kahdeksaksi ja sain todeta, ettei tunteja oo. Kylloli taas mun tuuria! Ei muutaku takaasi kämpille. Onneksi matkaa on vain ehkä 300 metriä. Iltapäivästä oli eka saksan kielen tunti. Opettaja oli kyllä aika ”uskomaton”. En oikeen keksi parempaa adjektiivia. Se selitti, selitti ja selitti. Seilas pitkin poikin luokan etuosaa ja räkä lensi! Sen hampaatki oli jo puoliksi tulos pihalle, kai son selittäny koko ikänsä yhtä tarmokkaasti. Mutta ei anneta ulkomuodon hämätä. Vaikkakin se selitti koko tunnin saksaksi kaikennäkööstä tärkiää, eikä siitä kaikesta päässy ihan perille, niin kyllä se opettaa osas! Jo ekalla tunnilla tuli selväksi monta kielioppiasiaa. Ja pakkohan son oppia saksaa ymmärtämään ku täälä ollaan! Helpompi se on mun opetella saksaa ku näien suomea!

Seuraavana yönä saikin sitte nukkua kunnolla, ruhtinaaliset 11 tuntia! Päivemmällä mentiin syömään koulun ruokalaan ennen tuntien alkua. Tarjolla kyllä sellaasta ruokaa, että oksat pois! Täällä on yleensä tarjolla siis kaks pääruokaa, liha ja lihaton vaihtoehto. Motin lihattoman. Ja siinä sitte ennen syömistä piti ottaa oikeen kuva siitä. Alla oleva tuote on nimeltään Germknödel mit Vanillesauce. Otin lisukkeeksi punajuurta, ku ajattelin, et pitää sitä ny vähä jotain kasvistakin tänään saada. Keittiön täti naureskeli mun yhdistelmälle ja toivotti hyvää ruokahalua. No. Tämä ko ruoka oli suuri makuelämys. Ja nimenomaan suuri. Ei meinannu jaksaa syödä ku soli niin makia ja iso! Siis toi keltanen on vaniljakastiketta ja alta löyty ”pulla”, jonka sisällä on luumuhilloa. That’s it! Voi kyllä mä sanon, että saksalaisella kouluruokajärjestelmällä on viä paljo opittava..




Keskiviikkona menin kokeilumielellä saksankieliselle kurssille ”Business Law”, koska ajattelin siitä olevan hyötyä kielen oppimises. Nojoo. Aika kamalaa. En oikeen ymmärtäny yhtään mitää. Ensinäkin, meitä oppilaita oli siä kolme; minä, yks slovaki ja yks ranskalainen. Oltiin kaikki ERASMUS-vaihtareita. Ensiksi esiteltiin ittemme opettajalle ja sitte se alkas paasaamaan. Tämän lähes satavuotiaan ja noin 150 kiloisen saksalaismiehen opetustyyli oli todella mielenkiintoinen. Se tuli puhumaan 25 cm:n päähän oppilaista ja aina välillä veti räkää nenästänsä todella syvälle, ehkä keuhkoihin asti. Epäilisin, että on kova tupakkimiäs. Siinä jonhonaki vaihees sitte keksin, et puhutaan jostain slovakian historiasta.. En sitte tiedä miten se liitty aiheeseen. Tämä herrasmies kuitenkin tuli puhumaan aika kovaan ääneen mun eteen ja tenttas multa jotain asiaa Slovakian historiasta ja kyseli jostain rakennuksista Pratislavas. Olin aika hätääntyny siinä vaihees ja näytin sen myös ulospäin. Yritin siinä inistä, et ”Ich bin finnisch, ich komme aus Finnland..” . Ja kun se lopulta sen sitte kuuli, niin totes, että luuli mua slovakiksi. Siis mun vieres istu tyttö, joka näytti niin venäläiseltä kuin vaan voi ja se luuli MUA slovakiksi! Kiitos. Onneksi se 1,5 tunnin piina sitte loppu vihdoin. En enää taida toiste mennä tualle tunnille.  Loppupäivän pyhitin shoppailulle ja ihmettelylle kaupungis. Lähdin matkaan yksin, mutta sitten myös Teemu ja Tuomo liitty seuraan ja käytiin nauttimas yhdes reissun ekat Kuchenit eli kakut/leivokset. NAM! Lihoan ehkä 10kg tällä reissulla..

Tai en ehkä sittenkään. Nimittäin harkitten vakavasti jäsenyyden hankkimista lähisalille. Minna ja Teemu on jo testannu sen ja siä on kuulemma sauna ja kaikki! Pitää ottaa asiaksi heti ens kuun alus tai sitte, ku tämä flunssa hellittää. Eilen innostuin lähtemään kevyelle kävelylenkille Minnan kans ja tais ottaa toipuminen vähä takapakkia. Toivotaan, et lepo auttaa ja oon viikonloppuna kunnos kun lähdetään parin päivän reissulle Nürnbergiin.

Ja muuten! Tein eilen löydön! KAURAHIUTALEITA!! Uskomatonta! Reissu on pelastettu! Oli niin ihanaa tänään keittää kaurapuuroa aamupalaksi! Mutta eihän nämä täälä maistu samalta ku Suomes.. Mutta kelpuutan korvikkeeksi! Ja vielä toinen muuten! Inhoan saksalaisia lukkoja! En osaa vieläkään 2,5 viikon harjottelun jälkeen käyttää niitä! Jos hätä tuloo, niin jään ihan varmasti lukkojen taakse! Sääd.

Mutta nyt jatkan mun päiväkirjaprojektia. On vähä jääny täs alkuhulinas sekin. Otan nyt ittiäni niskasta kiinni!

 

Kirjottelen kuulumia Nürnbergin reissun jälkeen! Sillon odotettavis myös paljon kuvamateriaalia muun muassa historiallisesta Reichsparteitagsgelaendesta, jossa Hitlerin johdolla pidettiin puoluepäiviä vuosina 1933–38. Jännää! Mutta meille on painotettu, että kyllä Nürnbergillä on muutaki historiaa. Saa nähärä!

Tsau!