Otsikossa tiivistetysti viime päivien tapahtumat. Aloitetaan viikonlopusta. Perjantai meni suurelta osin koulun penkkiä kuluttaes. No, eipä sielä ny turhan paljo tullu viime viikolla oltua. Mutta mulla oli tosi hyvä syy olla pois! J Perjantai-iltana tavattiin saksan kielikurssi porukalla paikallises coctail-baaris. Oli se jännää yrittää puhua vaan saksaa, ku ei sitä oo turhan paljo täällä oo tullu käytettyä. 

Lauantai päätettiin pyhittää kokonaan shoppailulle. Mun oli ihan pakko löytää talvitakki, koska ilma on jo sen verran viilentyny. Talvitakin ostaminenhan on tunnetusti todella helppoa. Varsinkin ku on valmiina mielikuva harmaasta, pitkästä ja laadukkaasta manttelista! No, kierreltiin Minnan kans lähes kaikki keskustan kaupat. Sitten oli vuorossa Benetton. Sieltä löytyi aika mahtava luomus. Melkein kuin mulle tehty! MUTTA! Mähän oon tälläänen tuumaalija kaikis isois ostoksis ja pakkohan nytkin oli tuumata. Lähdin kiertämään vielä muutaman kaupan. Sitten palasin Benettonille ja sovitin takkia taas. Myyjä kehui ja sanoi, et näytin tosi elegantilta! En vieläkään arvannu ostaa sitä; Karlstadt oli viä kiertämättä! Jätin takin varaukseen ja sanoin, et tuun tunnin sisällä hakemaan sen. Kiersin Karlstadin varmaan 10 minuutis, koska mikään takki ei näyttäny enää miltään Benettonin luomuksen jälkeen. Palasin siis Benettonille. Myyjä naureskeli ja kysy, et haluanko vielä kerran sovittaa? Tottakai mä haluan! Sitte hetki keikistelin peilin edes ja tein päätöksen: Olen rakastunut tähän takkiin, minun on saatava se. Ja hups vain, yhtäkkiä mun talvitakkiongelma oli ratkastu! Olispas se helppoa! ;) Ja muuten! Pitää täs mainita, että saatiin superhyvää kohtelua yhdes Italialaises kahvilas Cafe Benes. Oltiin sielä samas paikas juhlimas mun synttäreitä perheen kans viime torstaina. Mentiin Minnan kans kaffille sinne lauantaina aamupäivästä. Saatiin kaffit juotua ja hetki rupateltiin. Yhtäkkiä miestarjoilija toi meille Amaretto-likööri-snapsit kermavaahdolla höystettynä! VAU! Päätettiin, et Cafe Bene on tästä lähtien meidän vakipaikka!

Lauantai-iltana lähdettiin porukalla testaamaan intialainen ravintola. Hienolta näytti ja tilauskin saatiin pienen odottelun jälkeen tehtyä. Mutta sittenhän se odottelu vasta alko. En oo ikinä odottanu ruokaani kyllä kahta tuntia! Voipoijjat! Meinas vähä keittää! No, taidettiin osua isolla porukalla vähä huonoon saumaan paikalle, koska ravintola oli aika täynnä. Mut olisivat sentäs voinu tulla sanomaan! Kaikki päättyi kuitenkin hyvin; ruoka oli ihanaa ja lopuksi tarjoilija sano, että antaa meille ens kerralla 30 % alennuksen. En kyllä usko, et se meidät muistaa. Pitää kuitenkin koittaa joskus!

Sunnuntai olikin sitten pyykkipäivä. Kauhee ryysis pyykkituvas! Uskomaton taistelu ja jonotus koneista! Osuin kuitenkin pettämättömällä pyykkivaistollani (niinmikä?) oikeaan aikaan paikalle ja sain pyykkini pestyä! Lopun sunnuntain kulutin myös selailemalla vanhoja valokuvia koneelta. Voi muistoja <3 Sähköpostien lähettelystä tms. ei tullu mitään, koska netti oli pimeenä koko viikonlopun, tosi Skype onneksi toimi J Illalla pidettiin Tuomon ja Teemun kans opintopiiri, jotten olisi ihan pihalla tällä viikolla.

Sitten koitti maanantai. Heräsin ajoissa ja avasin verhot. RÄNTÄÄ! Vau! Mutta äkkiä se muuttu vesisateeksi ja sitä sitte kesti koko päivän. Olin kuitenkin reipas ja siivosin kämpän ja hoitelin kaikkia rästihommia! Ilta kului pitkälti netis surffaillen ja lentoja kytätes. Pirun lentolakko! Pitääkö sen olla just sillon, ku Mäkisen Pekka 20 vuoden välein lentää lentokoneella?!? 

Tiistaina heräsin aikasin. On tärkeä päivä. Pitää olla ajois vastas Pekkaa kentällä! Vihdoinkin nähdään neljän viikon tauon jälkeen! :) Avasin heti koneen ja menin FInavian sivuille. Pekan lennon kohdalla luki ”uusi tieto klo 9.15”. Aika huonolta näytti. Ehdin laittaa melkein itteni valmiiksi ja syödä kaurapuuron, kunnes tieto muuttu ”cancelled” ja samas tuli Pekalta sama viesti. EI VOI OLLA TOTTA! Kaikki muut lennot näytti lähtevän, mutta just tämä lento sit peruttiin! Onneksi Pekka sai korvaavan lennon Tukholman kautta Mynkkyyn! Mä sitte kulutin aikaani esim. tätä blogia kirjoittaes, kun ei tarttenu lähteä vielä asemalle. Sitten tuli Pekalta taas viesti. ”Tiesikkö, että Saksas on junalakko?” MITÄ!?!? EIKÄ!! No, mitä mä vähä Saksaa ymmärsin ja junaliikenteen nettisivuilta sain tietooni, niin ei ainakaan vielä ollu peruutuksia näkyvis. Mutta ajattelin ottaa kunnolla ennakkoa ja lähteä kolme tuntia aikaasemmin matkaan kuin Pekan kone laskeutuu. Parempi niin päin.  Juna oli vähä myöhäs eikä lentokentälle jääny luppoaikaa ku tunti J Ja niinvain Mäkisen Pekka pääsi Saksaan ehjin nahoin ja vielä laukkuki pysy tallella! Paluumatka sujui hyvin ja kaikki junat oli aikataulus! Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Nyt on masut täynnä ruokaa! Täs vaihees on hyvä käydä suihkus ja mennä nukkumaan, on nimittäin vähä väsyny olo! Kauhia ressi ollu koko päivän – molemmilla. Huomenna olis tarkootus lähtiä taas vähä reissuun ja käydä kurkkaamas Dachaun keskitysleiri, jännää! Uusia matkakuulumisia tulee heti ku ehtii!

Ny tämä likka menöö Pekkansa viekkuun! Bis bald! :)