Voi kuinka tua aika riäntää! Ihan just mun miälestä laskettiin tyttöjen kans, et kymmenen viikkoa jouluun! Nyt siihen on enää 10 päivää, IHANAAAAAA <3 Poka mä orotan joulua! Saa olla ihan rauhas perheen kans, syödä hyvää, suomalaista ruokaa ja nauttia Suomen luonnosta! Ja ehkä haistella vähä ralliautojen ihania tuoksuja! :) Olis enää 7 yötä ja sit kotia! Oijoijoi!

Tänään oli viimeinen esitys ennen joulua ja jäljellä olis enää vaatimattomat muutama tunti koulua. Nyt ois siis 8 opintopistettä kasas, jes! Tältä reissulta tarvitten 7 op, joten tavoite on täytetty! Joulun jälkeen olis tyrkyllä vielä 21 op, saa nährä kuinka mun käy! Joulumieli on kyllä oikein korkialla varsinkin nyt, ku sain lauantaina mukavan puhelun Suomesta. Iikka ajeloo rekalla täälläpäin ja saan joululahjat ja muuta tavaraa sen mukana Suomeen! Ei siis tartte yrittää ahtaa kaikkea matkalaukkuun! Voije moon onnellinen! :)

Sunnuntaina oltiin tosiaan saksalaises evankelis-luterilaises ehtoollisjumalanpalvelukses (huh kuinka pitkä kuvaus!). Kaava oli hyvin samantyyppinen kuin suomalaises jumalanpalvelukses. Tutut rukoukset jne. tuli vähä eri kohdis, mihin on tottunu, mut mitäs siitä! Ehtoollisen aikana ei polvistuttu alttarikaarelle, koska sitä ei kirkosta löytyny. Sen sijaan asetuttiin puoliympyrään seisomaan ja pappi apulaisineen jako viinin ja leivän. Viini oli vaaleaa (ja hyvää) ja leipä 2xpaksumpaa ku suomalainen leipä ja se oli tosi haasteellinen ”syödä”. Ehtoollisviini juotiin samasta kupista muiden kans. Ainakaan vielä ei oo mitään infektiota tullu. :) Lopuksi puolikaares otettiin vierustoveria kädestä kiinni ja kiitettiin (?) ehtoollisesta ja toivotettiin (?) jotain. En oikeen oo ihan selvillä, oli nääs vähä kielimuuria. Kirkko oli aika uus, pyöreä ja pieni. Alttaritaulun sijaan alttarin yläpuolella oli kattoikkuna, josta tuli valoa ja taulun paikalla oli isohkoja lasinpaloja vaijereihin kiinnitettynä. Kaunista! Kirkko oli tupaten täynnä ja jumalanpalvelus kesti 1h 15min. Mukavaa oli, vois käydä toistekki. :)

Eilisilta suju saksalaisia joulukeksejä leipoes. NAMNAMNAM! Jestas mä söin ihan liikaa taikinaa! Tehtiin ainakin neljää erilaista lajia; hasselpähkinä, sitruuna ja kookoskeksejä x2.  Täällä kyllä käytetään rasvaa ja sokeria keksiis ihan mahrottomasti! Ja koska pelkkä keksi ei riitä, ne pitää päällystää joko tomusokerilla, tomusokeri-sitruunamehu/-vesi-kuorrutuksella tai suklaalla. Onneksi saan kaikki reseptit ja voin tehdä niitä sitte kotona taas. Maistiaisia toki on tulossa Suomeen, mutta niistä ei riitä kovin monelle. Pääleipurina ja opettajana toimi saksalainen Johanna Dickel, joka tulee ens syksynä vaihtoon Jurvaan! (Sille ei oo vielä vissiin kerrottu, et Jurva on aika pieni paikka Rosenheimiin verrattuna) Joka tapaukses päätettiin, et ens vuonna leivotaan uusiksi joulukeksejä samalla porukalla ja samoilla resepteillä Jurvas. :)

Tässä hieman kuvia leipomisurakasta:

   

             

Päivittelen kuulumisia jälleen viikonloppuna!

Tsau!