Niin se viikko vierähti. Eka viikko joulun jälkeen täällä oli aika vaikia. Koti-ikävä ja kouluhommat on painanu ja ei oo meinannu oikeen päästä vauhtiin. Onneksi tyttöjen kans on ollu pari leffailtaa ja yks shoppailureissu, jotka on helpottanu ei-niin-iloosta olotilaa. Niin ja kävinhän mä uimaski perjantaina, ku Teemu haastoo! Oli hauska nähdä saksalainen uimakulttuuri! Sielä ei paljo järjestelmällisyys hallinnu. Kaikki ui ”omaa rataa” eikä ollu tietoakaa mistää kiertosuunnista. Jos en olisi ollu hereellä, olisin jääny yhden kroolaajaklopin alle monet kerrat. Ne siä puski päälle eikä välittäny naisihmisistä (eikä kyllä miehistäkään) mitään! Onneksi pahin ruuhka sattu vasta mun tavoitteen viimeiselle neljännekselle, eli allas alko täyttyä 1,5km:n jälkeen. Uiminen oli aika jännää, koska allas oli 25m pitkä ja oon nyt tottunu Vaasan uimahallin 50m:n altaaseen. Tuntu siltä, että koko aika sai olla kääntymäs ja meni laskuus ihan sekaasi. Toinen pieni haittatekijä oli se, että vesi oli 29 asteesta!! Uskomatonta! Tuli ihan hiki uides! Myös pukuhuonesysteemi poikkes vähä suomalaisesta. Esimerkiksi vessoja oli vain respas tai allasosastolla. Piti siis miettiä tarkkaan, koska se hätä yllätti. Aika jännä juttu kyllä, ettei pukuhuonees oo vessaa.. Noo, toinen pieni haaste oli pesutilat, joissa viittä suihkua kohden oli tasan kaks pientä (n. 15 x 25cm) tasoa, johon pysty laskia pesuaineet jne. Lisäksi lattia oli aika ällö kaikkine sukkanöyhtineen ja hiuksineen. Pesin jalat heti ku pääsin kämpille :) Mutta muuten uimahalli oli aika uuden näkönen (tai siis remontoitu hiljan) ja mukavaa oli! Silti kyllä odotan pääsyä Vaasan uimahalliin!

Tänne ku pääsi ja ”kotiutu” taas, niin tuntuu, ettei täällä oo enää mitään muuta ku tenttejä. Saksan kirjallinen ja suullinen tentti oli tänään. Jännitin sitä ihan valtavasti, koska se oli haastavamman tason tentti. Me kun ei saada enää alottelijatason kursseista pisteitä Suomes.. Noo, samalla kurssilla on esimerkiksi slovakit, jokka on opiskellu saksaa yli 10 vuotta.. Kirjallinen osuus oli yllättävän helppo ja näin jälkeenpäin vähä harmittaa, ettei panostanu lukemiseen enemmän. Jotenkin sitä luovutti, ku oli ”mä en osaa mitään”-fiilis. Kaikki kielioppiasia ku oli täysin uutta ja tuolla kurssilla se vain kerrattiin, koska kaikki muut osas sen jo.. Suullinen osuus oliki sitte toinen asia. Odotin omaa vuoroani yli kaks tuntia!! Siinä kyllä katos jo jännistyskin, kun jutteli mukavia kavereiden kans. :) Sitte ku vihdoin tuli mun vuoro, oli vähä hämmentävä hetki. Opettaja puhu suurimman osan ajasta ja mä vain puhelin ”ja” ja ”genau” :D No kyllä se multa kyseli, et mitä opiskelen, mitä teen tän jälkeen, missä aion vielä matkustella jne. Saa nähdä meneekö läpi! Toivotaan parasta, mutta ei pelätä pahinta, ei mun tartte niitä pisteitä pakosta saada!

Nyt kokeen jälkeen on rento fiilis. Perjantaina on edes yhden työn palautus ja esitys ja sitte vielä koe siihen päälle. Aiheena logistiikka. Haasteita siis riittää. Mutta en jaksa stressata siitä nyt, mulla on kolme päivää aikaa valmistautua siihen. Perjantaina noin klo 13 sekin kaikki on ohi! :) Eli vaikka kuinka oli viime viikko raskas ja kouluhommia sai paahtaa ihan älyttömästi, on mieli nyt hyvä! :) Ja toisaalta, turha sitä on hermoolla, että ku ei oo tehny ennakkoon mitään. Omaa syytähän se on. Ja ku kaikki on aina painottanu, ettei vaihdos saa ottaa stressiä koulusta jne., niin mä oon toiminu vain sen ohjeen mukasesti :)

Nyt on enää kaks viikkoa jäljellä koulua eli 1.2. klo 10 on viimmeinen tentti. Samana päivänä Pekka tuloo tänne! :) Ei millään malttais odottaa!! Mutta sitä ennen on paljo tekemistä, lukemista ja pakkaamista. Kuitenkaan en aio viettää aikaani täysin neljän seinän sisällä, vaan haluaasin myös nauttia vielä viime hetket tästä vaihdosta. Ainakin nyt se tuntuu mahdolliselta. :) Koti-ikävä on kova, mutta pian siihenkin saa helpotusta! Nyt nukkumaan, kun sai äiteen kans vaihdettua kuulumiset! :)

Palaan kuulumisiin vielä tämän viikon aikana! :)

Tschüs!

Ps. Jos haluatte järkyttyä/tuntea suurta myötähäpeää, kattokaa Satuhäiden jakso, joka on esitetty tv:s 13.1. Oon aika sanaton ton jäljiltä! HUH! Linkki ->  http://areena.yle.fi/video/1611386